Zuzana (38): Manžel mě opustil kvůli milence a teď terorizuje mého partnera

41 komentářů

lojzina
14. května • 16:30

lojzina: to byl omyl, omlouvám se, patří to jinam.

lojzina
14. května • 16:27

Ve článku šlo o to, že partner dívky byl stalker. A já psala o tom že můžeme sledovat druhé, aniž by o tom věděli, aniž by se to vůbec někdy dozvěděli. Nikdo totiž k nikomu nepřijde a neřekne" máš ode mne dáreček v pc a díky tomu vím, co píšeš a s kým si píšeš. Proto jsem napsala, nikdy neříkej nikdy... Protože nejde jen o hesla.Pro tu dívku sem vkládám informaci, jak banálně to začíná a jak to často tragicky končí. Proto nemyslím že by měla setrvávat v takovém svazku - dobré čtení - http://www.policie.cz/clanek/prevence-stalking.aspx. Trable s "kamarádkou" - http://www.rodina.cz/nazor17048741.htm, všude tam se dočtete, že to, o čem jsem psala, utok na vaši osobní svobodu nebyly jen plané řeči. Pokud to někteří nepochopili, je mi líto, tak pro ně to určeno nebylo.

mina0405
11. května • 20:34

lebahu: jo,to je pravda,ale já jsem chtěla reagovat k věci,tedy k článku..a s tím Váš příběh souvisel..co už,i tak díky.

lebahu
11. května • 12:16

farah.farah: Nedávno tu byl článek, kde se ženský "chlubily" jak se pomstily chlapovi co je opustil. Sice malinko jiná situace (tady chlap se mstí ženské, kterou už vlastně nechce), ale výsledek (tedy auto obejitý klíčema) stejnej.
Tam je asi těžký odhadnout, kdy ničí auto a pere se v hospodě, protože mu někdo přišlápnul ego a on neví jak s tím jinak naložit, ale tím to v podstatě končí, vyvzteká se, šok pomine a přepne do normálu... a kdy tahle situace může být spouštěčem nějaké psychické poruchy a bývalý partner je fakt nebezpečný.

lebahu
11. května • 11:48

mina0405: Hele, v životě se ti může stát tolik strašlivejch věcí (stačí si večer pustit zprávy... válka, smrt, nemoci, přírodní katastrofy...) že proti tomu je to, že tě nějakej trouba (už) nechtěl ale úplná prkotina. Takže proč se děsit předem něčěho co může sice nastat, ale taky nemusí.

farah.farah
11. května • 11:20

četla jsem o tomhle chování kdysi článek.jde o syndrom dobytého území. Někteří muži prostě své bývalé partnerky považují z něco jako dobyté území a i když už žijí v jiné zemi prostě je to pořád jejich a obhodpodařování jiným mužem vnímají jako loupež jako že jim někdo vzal to co je právem navždy jejich. Tam nějaké racionální argumenty fakt moc nepomohou, když rok po rozvodu má schýzu z toho že se mu ex "kurví" s někým jiným. V podstatě jde o ohrožení jejich ega, že ten nový by mohl být lepší. Může to být i nebezpečné protože tenhle způsob uvažování je podhoubí pro případné nebezpečné pronásledování - stalking. Každopádně se to týká mužů co mají dost pošramocené ego a mají svou identitu vybudovanou na tom že "po něm by už žádná jiného nechtěla"...Nevím jestli se to děje někdy i u žen je to možné ale hádám že chlapů se tohle bude týkat mnohem víc.

mina0405
11. května • 9:21

lebahu: moc Vás obdivuju,že o tom dokážete sem napsat a podělit se s ostatními..Ani si nedovedu představit,jakej to musel být pro Vás hroznej zážitek :-( pomohl Vám přítel postavit se znova na nohy?A během deseti let manželství jste fakt nezaznamenala žádný mráčky na nebi?Prostě "bum" a našel si jinou?Dost mě to děsí,jak se dokáže z ničeho nic manželství rozpadnout :-(

Dasa63
10. května • 23:19

Olioli: tak to je ale opravdu špatná (ženská?) logika :-D když to nepřečtu, tak nevím, co v tom je napsáno, že :-D

Dasa63
10. května • 23:14

lebahu: taky mě napadlo, co tomu říkají ty jejich nové objevy, že věnují tolik "péče" bývalým manželkám :-) ten můj teda naštěstí po rozvodu nic. žárlil jen před rozvodem a jen dokud si nenašel tu juniorku. ale je fakt, že my už jsme spolu rok nežili, když jsme se rozváděli... myslím, že mu přijde docela normální, že nejsem sama. není to blb, to bych s ním 20 let nevydržela :-)

Olioli
10. května • 18:34

Syda1949: tak to nečtu...ne?.

lebahu
10. května • 14:00

Mata69: Z logiky věci je to na hlavu (když se rozvedu z vlastní vůle, mělo by mi být jedno co bývalka dělá), ale jak vidíš v tomto ohledu u mužských logika nefunguje, neradi opouštějí již dobytá území, jednou moje, vždycky moje. Někteří to zřejmě zvládají že to nedají najevo, jiní se (jak vidno z příspěvků tak poměrně často) začnou chovat jako kreténi a "bijovat za svá práva".
Já jsem se (krom toho že jsem skřípala zuby nad částkou za opravu kol) bavila představou, jak zvečera zašera opustil postel svojí milenky a v pyžamu se plíží po dvoře (bydleli jsme ve stejném domě) aby propíchnul ze žárlivosti kola své bývalé ženě. Strašně by mě zajímalo, jak tohle vysvětloval té své slečně :-D

Dasa63
10. května • 11:30

lebahu: On byl 10 let úplně normální a fajn a žádné známky "divnosti" jsem na něm nenašla.------ten můj 20 let :-) pak mu hormony zatemnily mozek :-) ona si pipinka myslela, že musí mít pana velkopodnikatele, tak jsem jí ho předala i s mojí firmou, která tehdy fungovala a živila celou rodinu. ten chudák mi nabízel, že se na ní vykašle a zůstane se mnou, když nebude muset pracovat a budu mu vyplácet 50 % ze zisku. to asi slečna netuší, pochybuju, že by se jí pochlubil :-D dnes již firma neexistuje, nějak v ní neměl kdo pracovat :-) jsem ráda, že mám konečně normálního chlapa, který nemyslí přirozením a živí se prací.

Elynor
10. května • 11:13

Podle mě základní chyba byla vůbec připustit nějakou diskuzi na toto téma. Paní se měla sebrat a odejít, ne nechat ho na sebe ječet v restauraci nebo kdekoli jinde, a snažit se mu něco vysvětlovat nebo domlouvat mu. Hned na první takový výpad mu jasně sdělit "chlapče, do toho ti nic není a bavit se o tom nehodlám, nazdar".

Mata69
10. května • 10:55

helza: přeci ale když jsou rozvedení, tak mu žádné parohy nenasazuje! To je pokřivené vidění toho bývalého, že byť si našel jinou, rozvedl se, že stále si nějak podivným způsobem nárokuje tu první. Ačkoliv s ní nic nemá, a žije svůj život.

helza
10. května • 10:52

No jo, projely mi tam 4 chyby a to jsem to po sobě četla, než jsem to odklikla. A možná je jich i víc, blbě vidím.

helza
10. května • 10:48

Co se týče chyb, o jednom z článků vím, že jej skutečně psala úplně obyčejná, zoufalá ženská a že vyšel tak, jak jej napsala. Nakolik jsou ostatní články psané normálními lidmi, či redakcí, či nakolik jsou redakčně upravované, to netuším. Pravda je, že ať tak, čii tak, i s těmi chybami, se o jejich autentičnosti pochybuje. Chyby v nich jsou, mouhou svědčit o opravdovosti příběhů, nebo nedostaku času, či schopností redaktora, někdy jsou články tak domotané a jde zjevně o chybu redakce. Mohou nás jakkoliv mlátit po hlavě, jisté je, že když nakouknu a pod článkem je hora příspěvků, tak si řeknu - hele, zajímavá diskuse - a ona je to nakonec diskuse o chybách, o kterých stejně všechny víme. Takže zamotáno zaplantáno, tak nějak. Chybovat je lidské, odpouštět taky a velkorysost taky není vlastnost k zahození.

helza
10. května • 10:12

Mata69: Já myslím, že to, co pisatelku vyvádí z míry nejvíc je právě to, že ON to udělal první, ONA to ustála a ON, který by logicky měl být vlastně rád, že i ONA si našla partnera a netrápí se jeho proviněním, teď šílí. Jenomže v tom je ten její omyl, kterého se ženy často dopouštějí. Většina mužů se totiž v tomto případě chová naprosto stejně. Ať už jde o situaci jakkoliv dlouho poté, co on ji opustil, ON může a je přece jasné, že má na to právo, ale ONA v žádném případě nesmí. ONA mu parohy nasazovat nebude!!!!!........................................................................................................................................Můj došel tak daleko, že zažádal soud o svěření dětí do své péče. Zprvu nepřiznal pravý důvod, tvrdil, že: "když já se starám o její děti (tedy děti té nové manželky), tak ona ať se stará o moje". U soudu to pak rozjel na veliko. A dosáhl toho, že přesto, že si během těch tahanic on sám 2x vyžádal změnu psychologa, nakonec dostal úplný zákaz styku. Dnes ani nevíme, kde bydlí.

Mata69
10. května • 9:44

lebahu: mě na tom chování přijde úplně šílené, že ten chlap je ten, kdo si našel někoho jiného, seznamuje se svou novou známostí děti, chce aby se s ní vídaly, tráví s nimi víkendy a i ona má vliv na jejich výchovu. To je dle jejich uvažování asi v pořádku, ale jakmile si ta opuštěná bývalá manželka najde někoho jiného, je oheň na střeše a vyvádějí jak kdyby na ní měli stále nějaká práva nebo co. Ale souhlasím s tím, že tady není prostor na debaty, je mu po tom houbelec a tak mu to dát jasně najevo. A nějaký kličky kolem dětí ať si nechá od cesty, většinou sám tuší, že by s tím úspěch neměl. Jen to zkouší. Další záležitosti jako propíchané pneumatiky, fyzické napadení - to je fakt už na trestní oznámení. Třeba by ho ty fórky přešly.

Mata69
10. května • 9:37

rikitikitawi: jen tak pro pořádek - přímo redakci jsem psala několikrát.

rikitikitawi
10. května • 9:28

Souhlasím s kamaem - také mi začíná poněkud vadit, že se v diskusích stále dokola řeší hrubky, mám pocit, že některé z vás na to jen čekají, aby si zas mohly rýpnout a dát najevo svou intelektuální převahu. Pokud vám to tak vadí, pište přímo do redakce a žádejte nápravu tam, tahle diskuse je podle mě pro čtenáře, kteří chtějí řešit samotný příběh. Ostatně kdybych chtěla být opravdu hnidopich, i u vás, kteří tu gramatiku pořád řešíte, se chyby v příspěvcích najdou, ne že ne. Všichni jsme jen lidi, a pokud redakce nemá korektora a články jí píšou externisté jako brigádu (což je můj tip dle zkušeností známé pracující na jiném webu), nelze čekat, že jsou to všechno češtináři s titulem.

lebahu
10. května • 9:10

Pro ty chlapy to musí být šílenej šok a potupa, zjistit, že bývalka přestala plakat a někoho si našla, když se i jinak do té doby normální mužskej začne chovat jako psychopat. Nějakou scénu a hádku na místě (jako tady v restauraci)... no dobrá, to člověk pochopí, v afektu se řekne kdoví co, prostě to ten moment neustál... ale cílený slídění, telefonáty či maily rodičům nového partnera, do práce, plížení se za noci a poškozování auta,... to už chce čas, rozmysl, vynaložení námahy a taky odhození veškeré důstojnosti a "dělání ze sebe naprostýho idiota" (copak mistra v práci zajímá, že "by si měl dávat pozor na zaměstnance, protože se tahá s mámou od dětí"?

kamaem
10. května • 8:20

lebahu: Naprosto přesný :-)...tohle znám jak svoje boty :-)

kamaem
10. května • 8:18

Mě teda zase upřímně obtěžuje, když pod každým článkem, který rozkliknu, čtu příspěvky, které se vůbec netýkají tématu a jen upozorňují na hrubky...ano, i já je vidím, ale že by mě to pobuřovalo tak moc, že bych tím musela neustále obtěžovat okolí, tak to zase ne...A k tématu...ano, to, co provádí bývalý manžel autorky, je hodně přes čáru...ale řešení není tak jednoduché, když to člověk prožívá...hodně přemýšlíte, než uděláte další krok, abyste dotyčného ještě víc nepopudili. A to z důvodu, že to poškodí právě děti. I otec magor je otec. Děti nejspíš vůbec nevědí, co "táta" provádí, a proč by taky měly? Tohle je problém mezi rodiči a nevidím jediný důvod, proč do toho prcky tahat, dokud neubližuje jim. Já to prožila. Vím, o čem mluvím. I mě exmanžel řekl, že by byl moc rád, kdybych zůstala sama, protože si nedovede představit, že jeho děti bude vychovávat někdo jiný. A hodně vyváděl, když se tak stalo. Tady ale nejde primárně o děti, jde o filozofii ve stylu "tohle pole obdělávat už nebudu, ale nechci, aby ho obdělával někdo jiný".Ufff, radši jsem to po sobě párkrát zkontrolovala, aby se mi náhodou nestalo (joo, taky jsem jen člověk :-) ), že bych měla v textu hrubku...

lebahu
10. května • 8:11

Naprosto přesně, včetně těch propíchaných gum (na mojem autě) a telefonátů do práce (tenkrát ještě nebyly maily), scén kvůli tomu, že nový partner bude mít špatný vliv na děti, vyhrožování, že pokud se nerozejdeme, bude chtít děti do péče, neustálé hledání "zanedbanosti" na dětech ve stylu, že měla holka odpoledne špinavý punčocháče (no bodejť když v nich bruslila na školní chodbě bez papučí), jako důkaz, že na děcko nemám čas, protože 24 hodin denně souložím s novým přítelem, řev že se mu kurvím za zádama, že je pro smích celýmu městu (rok po rozvodu)... Prostě je přesvědčen, že jste povinna po něm do smrti plakat a už si nikdy nikoho nenajít i když rodinu rozbil (našel si o 20 let mladší káču) on.
Taky jsme cca rok po rozvodu fungovali OK, já byla ta rozumná a nedělala scény. Peklo začalo v momentě, kdy jsem si někoho našla. A to jsem je fakt cíleně neseznamovala a ani neměla potřebu ho o tom informovat, ale ani se neplížila kanálama, jako rozvedená přece nemusím,ale to se prostě domákne, děti ho informují, že u vás byl na kafe strejda.... Další bylo: "Jak dlouho sis myslela, že to utajíš?" Takže i když cíleně neseznámíte, vyjde to nastejno. U nás to vyšumělo tak nějak časem, styk s bývalým jsem omezila na nejnutnější míru, předat dítě a nazdar, žádný kafe a vykládání, kecy ohledně punčocháčů apod jsem ignorovala (když se člověk snaží obhajovat, je to většinou horší) a pomohlo to, že jsem se odstěhovala 50 km daleko, mezi tím si s novou ženou pořídil nový děti a tak nějak už neměl čas mě hlídat a žárlit.
A že jsem si takovýho magora neměla brát? On byl 10 let úplně normální a fajn a žádné známky "divnosti" jsem na něm nenašla. A že si našel mladou kůži, no to se holt stává, možná kdyby se ona nepostarala o to aby se to provalilo a rozvedl se, tak dodnes nic nevím, on si "užil a šel" a žijem spolu v pohodě dál.

Syda1949
9. května • 22:23

Dasa52: To je asi ten zakopaný pes, příběh by měl být autentický a ne přepsaný redaktorem do dokonalé češtiny, ale v tom se asi neshodneme. A ano i mně občas ony chyby přímo praští do očí, ale pořád je pro mně podstatný příběh, který si zaslouží komentář a ne čeština... Poku jsou zde příběhy opakované,a co hůř smyšlené, je to škoda a bylo by lepší rubriku ukončit.

Dasa63
9. května • 22:12

k tomu příběhu: opět se mi zdá, že paní nemůže myslet vážně větu "nevím, co mám dělat". vychovává dvě děti, má za sebou manželství, rozvod a neví si rady s chlapem, který má evidentně chování přes čáru. také si myslím, že měl její přítel podat trestní oznámení a byl by klid (ovšem jen na to, co mu může dokázat - pneumatiky a poškrábané dveře by se asi dokazovaly těžko). kdyby na mě kdokoliv začal křičet v restauraci nebo jinde na veřejnosti, nemrkla bych ani okem a odešla. nechápu, proč si něco takového nechá líbit. jestli očkuje děti, tak bych to řešila v případě nutnosti zákazem styku přes soud. otázka je, jak se děti s novým přítelem snášejí, možná s ním mají problém samy a řeší to s otcem - o jejich vztahu s přítelem se tam nic nepíše. když si to nechá líbit, lepší to nebude. rázně odkázat za mantinel a pak případně podnikat právní kroky. je to vlastně cizí chlap, který má svojí rodinu.

Dasa63
9. května • 22:04

Syda1949: také nesouhlasím, že o nic nejde. když redaktor píše hrubky, je to jako by chirurg uříznul ucho místo apendixu. taky by vlastně o nic nešlo :-) to, co se píše v diskusi, se dá snad ještě tolerovat, protože ne každý je nadán psát gramaticky správně, ale u profesionála očekávám profesionální přístup ke své práci.

Syda1949
9. května • 21:49

Mata69: Jinak kniha z prostředí bordelu a podsvětí napsaná dokonalou spisovnou češtinou je vskutku lahůdka... Ono je to o tom, že někde vadí ta neperfektní čeština a někde není na místě ta perfektní.

Mata69
9. května • 21:49

Elynor: vidím to stejně.

Elynor
9. května • 21:44

A k příběhu - seznamovat přítele s exmanželem je hloupost, vždyť to není k ničemu potřeba a nedělala bych to ani v případě ideálních přátelských vztahů. Tady je celkem k zamyšlení, koho si to, proboha, ta Zuzana vzala a měla s ním děti, když takhle vyvádí. Žádné kamarádšofty, zůstala bych u chladné zdvořilosti, a pánovi sdělila, že jakýkoli další útok na majetek bude mít za následek a) podání trestního oznámení na neznámého pachatele, b) žádost o vydání předběžného opatření na zákaz styku s dětmi, protože osoba, která ničí cizí majetek a chová se jako psychiatrický pacient, není způsobilá vychovávat potomky a mohla by jim uškodit. Taky bych požádala o zvýšení výživného, protože děti byly vystaveny traumatům v důsledku jeho jednání, a s tím jsou spojeny vyšší výdaje. Hospodská rvačka mohla mít svědky, takže to máme ublížení na zdraví s následky, za to může chlapec dostat i podmínku, taky bych ho na to neváhala upozornit. Nemluvě o odškodnění za ušlý výdělek, bolestné, náhradu léčby atd. Pán si dost koleduje. To chce se nebát.

Mata69
9. května • 21:38

Syda1949: spousta knih je psaných bezchybnou češtinou (ráda bych napsala, že všechny, ale bohužel není to tak) a nejsou o nic méně uvěřitelné, jejich příběhy jsou úchvatné a neuvěřitelně čtivé. Často se setkávám s takovým tvrzením, že důležitý je obsah a forma není podstatná. Bohužel, pak se zhusta objevuje takový šlendrián a je tolerován.

Mata69
9. května • 21:35

Syda1949: víš, já ty chyby nehledám, ty chyby přímo křičí, neumím je přehlédnout, prostě je vidím a vadí mi. A ten příběh nebude méně uvěřitelný, bude čitelný. Tak bych řekla, že jsi se přiznala k tomu, že je nevidíš. Ty chyby. Proto ti nevadí.

Syda1949
9. května • 21:33

Mata69: To je sice možné, ale příběh ze života psaný dokonalou češtinou nebude příběhem ze života a už vůbec nebude uvěřitelný, když si vylévám srdce nehledám v pravidlech správné češtiny. Já tady čtu příběh a nesnažím se najít chyby, ale u někoho je to asi naopak.

Elynor
9. května • 21:31

Lze důvodně předpokládat, že články sem píšou profesionálové, a ti by měli laskavě odvádět za peníze, které dostávají, kvalitní práci. Jistě je možné použít v příběhu hovorovou řeč, ale to není tento případ, navíc se hrubkami, stylistickými neobratnostmi a jazykovými hrůzami všeho druhu hemží skoro všechny články. Tedy všechny, které jsem tady četla - některé nečtu, neb jsou mimo okruh mých zájmů, tak možná že zrovinka v nich ty chyby nebyly, ale moc se mi tomu nechce věřit :-) Často nevěřím ani tomu, že autor článku absolvoval alespoň šest tříd základní školy, jaké tam jsou příšernosti.

Mata69
9. května • 21:25

Syda1949: o nic nejde? Jde o hodně, jde o správnou češtinu! Píše to nějaký redaktor, který se psanou češtinou živí. O to jde.

Syda1949
9. května • 21:05

Chtělo to trestní oznámení a vyšetření u psychiatra, protože bývalý zjevně není úplně normální. Jinak řešit všechny vs všechna je docela malicherné, Vy vždy mluvíte a píšete podle pravidel a spisovně? V příběhu ze života o nic nejde, ve zpravodajství je to něco jiného, tam to za uši skutečně tahá, ale tady přece jde o příběh a netoliko o češtinu.

Mata69
9. května • 19:34

Babaloo55: je to marný, je to marný, je to marný...

Babaloo55
9. května • 19:31

Mata69: Ano, také jsem zaregistrovala. Inu, redakce hází perly s..., pardon, čtenářům. :O)))

Olioli
9. května • 18:25

....chybí to mu poslední facka do výchovy... a ta měla přijít už dříve...

Mata69
9. května • 18:16

No jinak k příběhu - já se docela divím tomu novému příteli, že na bývalého nepodal trestní oznámení. Jinak by asi neškodilo dotyčnému bývalému jaksi připomenout, že on nutí děti být s jeho přítelkyní, a že to byl hlavně on, kdo si našel někoho jiného, přitáhl jí do rodiny a seznámil s ní děti. Evidentně si myslel, že jeho bývalá žena bude nadosmrti žít v naději, že se třeba jednou ustrne a vrátí se k ní, nebo že jí bohatě stačí když jí oblažuje svou přítomností u kafe. Tak nějak žil v domnění, že má obě. Já tedy nevím, proč mu musela hnedle svou novou známost vyslepičit, proč je nutné je spolu hned seznamovat - ale budiž, u někoho to funguje a je to OK. Vyhrožovat může čímkoliv, je mu po tom houbelec, koho si jeho bývalá našla, ale pokud to přesahuje takový rámec, jako je popsáno v příběhu, to trestní oznámení by nebylo od věci na něj podat. Když s tím nehodlá přestat. Mohlo by se mu taky stát, že ty své děti přestane vídat on.

Mata69
9. května • 18:11

"všechny čtyři kola" - to je perla panečku!

Doporučujeme

Články odjinud