Zuzana Bydžovská poznala krávy u babičky

Zuzana Bydžovská poznala krávy u babičky

Nakřáplý hlas, rozšířené oči, poněkud vrásčitá tvář, ale vždycky vynikající herectví, to je Zuzana Bydžovská (45). Výrazná herečka, která o sobě nerada mluví, je teď opuštěnou matkou se dvěma dětmi. Můžeme ji vidět ve dvou televizních seriálech, v prostředí pilotů a stevardů v Letišti na Primě a nyní také v novém seriálu České televize Hraběnky, kde se pohybuje na venkově mezi zvířaty, traktory a kombajny.

"Prostředí letiště jsem nikdy blíže nezažila, ale venkov jsem měla příležitost poznat dobře," říká herečka. "Také si troufám říct, že ho znám. Měla jsem totiž na venkově babičku Bóžu. Když mě maminka porodila, bylo babičce padesát let a ona ze mne měla velkou radost. Samozřejmě byla na mne moc pyšná, když jsem jako malá holka hrála poprvé ve filmu Přijela k nám pouť. A za babičkou jsem jezdila na venkov každé prázdniny. Tam jsem s Bóžou poznala slepice, krávy, koně prostě venkovské prostředí. A když jsem teď vlastně celý rok prožila díky natáčení Hraběnek zase na venkově, tak jsem na babičku hodně vzpomínala.

Protože díky ní jsem se v tom prostředí vesnice a statku mezi zvířaty a tamními lidmi cítila jako doma. Moje postava Marty, nevlastní Hrabětovy dcery, má podle scénáristů Iva a Evy Pelantových v sobě těžko zkrotitelný romský gen, tak si v seriálu mohu vybít svůj temperament," přiznává Zuzana Bydžovská.

Je posedlá herectvím Letošní prázdniny rozhodně Zuzana Bydžovská neprolenošila. "Nikde jsem nebyla," říká beze smutku. "Léto a ty krásné horké dny jsem si užila prací, ale vůbec toho nelituji. Když točím nebo hraji na jevišti, jsem šťastná. Budu hrát v Divadle Bez zábradlí u Karla Heřmánka a také točím film s režisérem Zelenkou. Nechci o tom nic prozrazovat, ale jsou to samé krásné herecké příležitosti."

Doporučujeme

Články odjinud