Zvěřinové hody: Zkuste srnčí paštiku nebo jelení burger

30. 10. 2016
Zvěřinové hody: Zkuste srnčí paštiku nebo jelení burger | Zdroj: Profimedia.cz
Teď je přesně ta správná chvíle, kdy byste si s přáteli měli užít zvěřinu! Poctivé recepty plné masa sice zaberou trochu času, ale občas je fajn nespěchat!

Srnčí paštika

4 porce příprava: 4,5 hodiny

800 g srnčího plecka, 200 g špeku, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, 6 kuliček jalovce, 4 kuličky nového koření, 3 bobkové listy, 8 kuliček pepře, 400 g kančích jater (nebo vepřových), hrst tymiánu, hrst plocholisté petržele, sůl a pepř, 400 g nakrájené anglické slaniny

Srnčí maso a špek nakrájejte na menší kousky a spolu s očištěnými šalotkami, česnekem a kořením pečte přiklopené při 180 °C asi 2 hodiny. Po vychladnutí vše namelte, přidejte rozmixovaná kančí játra a nasekané bylinky. Vše důkladně promíchejte, dochuťte solí a pepřem. Směs přendejte do formy vyložené alobalem a anglickou slaninou. Zakryjte alobalem a pečte ve vodní lázni při 160 °C asi 2 hodiny.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Nezanedbávejte o víkendu své přátele. Přijměte jejich pozvání na návštěvu nebo pro ně připravte nějaký zajímavý program. Každopádně si ale dejte pozor na známá individua, jež z vás budou…

Nejčtenější články

Články odjinud