Sůl nad zlato: Proč ji potřebujeme, kdy naopak škodí?
5
/
10
Prohlédnout znovu
Sůl nad zlato: Proč ji potřebujeme, kdy naopak škodí?
Slané oříšky, brambůrky, sušenky... to všechno rádi mlsáme večer u televize, a soli v těle přibývá. |
Foto: iStock
Solná pláň jako by se táhla z jednoho konce světa na druhý. |
Foto: iStock
Sůl připravená k dalšímu zpracování a čištění. |
Foto: iStock
Solný důl v Polsku je turistickou atrakcí, sůl se v něm těžila několik století. |
Foto: iStock
Odpařováním mořské vody se získává sůl v mělčích vodách. |
Foto: iStock
Karavana velbloudů s nákladem soli nahrazuje i v dnešní době kamiony, které by neprojely písečnou krajinou bez silnic. |
Foto: iStock
Himálajská sůl se těží v blocích k dalšímu zpracování. |
Foto: iStock
Solné lampy jsou vhodné pro astmatiky a alergiky, odstraňují bakterie z ovzduší v bytě. |
Foto: iStock
Drcená růžová sůl z Pákistánu |
Foto: iStock
Když nemá zvěř přístup k soli, olizuje tu posypovou na silnicích. |
Foto: iStock
Sůl nad zlato: Proč ji potřebujeme, kdy naopak škodí?
{{values.title}}
{{values.author}}
{{values.parsedDate}}
{{values.category}}