Nejlepší videa pro krásné tělo. Začvičte si s trenéry z celého světa

Nejlepší videa pro krásné tělo. Začvičte si s trenéry z celého světa

Neposíláme vás do fitness centra ani běhat ven, stačí na internetu zadat ty správné adresy a budete mít k ruce ty nejlepší trenéry z celého světa. Cvičit můžete, aniž byste musela umět anglicky. Kdo jsou ti nejpopulárnější a co vám nabízejí?

INTERNETOVÉ HITY

Jillian Michaels: 30 Day Shred

Absolutním hitem internetu jsou v současnosti videa americké trenérky Jillian Michaels, kterou lidé ve Spojených státech znají hlavně z televizní show The Biggest Loser.

Jillian dobře ví, jak to bolí hubnout, sama v minulosti shazovala pětadvacet kilo. Každopádně jestli chcete pořádnou motivaci, stačí se podívat do Googlu na její staré fotografie. Pak totiž definitivně pochopíte, jak pravdivé je motto kosmetického guru Heleny Rubinstein, že neexistují ženy ošklivé, pouze ženy líné. Jillian na základě svých zkušeností sestavila hned několik cvičebních programů, z nichž největší slávy dosáhl 30 Day Shred.

Pokud se rozhodnete zacvičit si podle něj, můžete si samozřejmě koupit některé z jejích DVD, ale stejně tak nemusíte utratit ani korunu, protože internet přímo přetéká videy s jejím tréninkem. Program 30 Day Shred se cvičí po dobu třiceti dnů a je rozdělený do tří úrovní, které mají zvyšující se intenzitu. Jeho největší kouzlo tkví v tom, že cvičení trvá jen necelou půlhodinku a v pohodě ho zvládnete doma. Stačí mít podložku, kvalitní boty a místo činek klidně můžete použít PET láhve naplněné vodou. Výsledky jsou vidět už po několika dnech, ovšem lepší je se měřit než vážit.

Zuzana Light: ZGym

www.zuzkalight.com

Druhý velký americký hit, trenérka Zuzana Light, ve skutečnosti pochází z České republiky. Známou se stala hlavně díky internetu a programu BodyRock.tv, který rozjela na jaře roku 2008 se svým tehdejším manželem, Kanaďanem Frederickem Lightem. Ačkoli původně šlo spíš o přehlídku Zuzanina vypracovaného těla než o fitness program, na podzim téhož roku davy fanoušků přiměly manžele udělat z koníčka práci na plný úvazek. Videa BodyRock.tv se dočkala zásadních změn a na YouTube je zhlédly miliony diváků. Na konci roku 2011 však Zuzana své působení ze soukromých důvodů ukončila, aby mohla na začátku následujícího roku odstartovat vlastní fitness projekt, který se okamžitě uchytil i na YouTube.

Funguje pod názvem ZWOW. Zuzana ho nejprve zveřejňovala bezplatně, teď už ovšem běží pouze placená verze ZGym, kde si můžete vybrat z několika cvičebních programů (více na stránkách www.zuzkalight.com). Zuzana má dokonalou postavu, a už to samo motivuje. Její cvičení jsou podobně jako u Jillian Michaels krátká, ale hodně intenzivní. Doporučuje s nimi trénovat pět dní v týdnu. Pokud nechcete platit minimální členský příspěvek 10 dolarů měsíčně (zhruba 200 Kč), na YouTube najdete tuny starších videí, podle kterých si můžete vypracovat dokonalé tělo úplně zadarmo.

Alfonso Moretti: Angry Trainer Fitness

www.angrytrainerfitness.com

Alfonso Moretti vám řekne, že Jillian i Zuzana blafují, když tvrdí, že dokonalé tělo jako ony dvě můžete mít za pouhou půlhodinu denně. S jejich programy zhubnete i zpevníte, ale dokonalost podle Afonsa přichází až s hodinami tréninku, a především s absolutní poslušností ve výživě. „Mít perfektní tělo není tak komplikované, ale musíte vydržet. Jestli vám někdo slibuje výsledky za měsíc, lže,“ tvrdí Moretti ve svých videích a dodává: „Cvičte pravidelně, jezte zdravě.

Když si o tom budete jen číst, nic se nezmění.“ Možná proto, že je Moretti tak upřímný, má podstatně méně následovníků než Jillian a Zuzana, jeho videa ale rozhodně stojí za zhlédnutí. Starší najdete na YouTube, novější pak na jeho osobní stránce. U některých cvičení si vystačíte s vahou vlastního těla, k jiným budete potřebovat cvičební pomůcky z fitness centra.

Podle Alfonsa je alfou a omegou úspěchu, abyste cvičení prováděla správně. Proto doporučuji najít si na YouTube zejména jeho starší videa, například How to Jump Rope Correctly a How to Perform Step ups Correctly. Nejde o sestavy, ale o vysvětlení základních fitness cviků. Budete překvapená, co všechno jste nevěděla o prostém skákání přes švihadlo. Pokud vládnete anglicky, Alfonsova stránka je doslova nabitá fitness články k zamyšlení.

MOTIVACE CELEBRIT

Simone De La Rue: Body By Simone

www.bodybysimone.com Když dojde v Americe v současnosti řeč na fitness, nejčastěji se skloňuje jméno Simone De La Rue. Simone cvičí s hvězdami jako Anne Hathaway nebo Sandra Bullock. Pro formování postavy vymyslela vlastní metodu Body By Simone (jinak BBS).

Jde o mix pilates, baletu a tréninku s gumou. Protože hodina se Simone De La Rue začíná ve studiu v New Yorku na 175 dolarech, málokdo má to štěstí zacvičit si s ní osobně. Naštěstí ale existuje internet. Na YouTube je videí od Simone De La Rue spíše poskrovnu, nicméně pár jich najdete. V těch o výživě a péči o tělo vás může otrávit spousta komerce, co ale stojí za pozornost, je její televize na stránkách www.bodybysimone. com.

Protože Simone zná svou cenu, cvičení není zadarmo. Na druhou stranu, za 10 dolarů měsíčně získáte přístup k prakticky nekonečnému obsahu a přívalu motivace. Celebrity zbožňují Simone zejména z toho důvodu, že z nich „nedělá kulturistky, ale tanečnice“, jak zaznívá v několika videích. Největší důraz klade na zpevnění těla a pořádné protažení svalů.

CO STOJÍ ZA POZORNOST

Blogilates

www.blogilates.com

Milujete pilates, ale na lekce to máte daleko nebo se vám za ně nechce utratit výplatu? Podívejte se na blog Cassey Ho pod názvem Blogilates (www.blogilates.com). K dispozici jsou zdarma videa, díky kterým můžete procvičit jednotlivé části nebo komplexně celé tělo, workout kalendář, tipy na jídelníček a spousta dalšího.

Longevity Club (YouTube)

Poměrně náročné cvičení z dílny trenéra Steva a jeho ženy, novinářky píšící o fitness, Bonnie Pfiester. Je to dřina, ale dozvíte se hodně o svém těle a své fyzičce.

Oblíbená jsou zejména videa z BCx Boot Camp. Už jste někdy zkusila využít při cvičení starou pneumatiku?

MyoMyTV

www.myomytv.com

Za perfektní posilovnou vůbec nemusíte do fitness centra, můžete si ji vytvořit třeba doma v garáži. Alespoň se vás o tom pokusí přesvědčit Marianne Kane, která takto odstartovala svůj úspěšný fitness blog. Její videa (najdete buď na stránkách myomytv.com, nebo na YouTube) jsou vhodná pro shazování kil i pro posilování. Má to ale jednu nevýhodu – budete potřebovat fitness pomůcky.

Jenny Ford

www.jennyford.com

Milujete aerobik nebo zumbu? Pak se určitě podívejte na stránky Jenny Ford. Některá videa jsou dostupná i na YouTube, za další si můžete zaplatit prostřednictvím její osobní stránky. „Cvičení v 21. století není volba, je to povinnost,“ říká Jenny Ford. Její videa jsou poměrně dlouhá, v USA se však nedávno objevila v populárním časopise Shape mezi nejlepšími internetovými tipy.

Diet.com

Tento kanál na YouTube je nekonečným zdrojem všeho, co souvisí se správnou výživou, pohybem a péčí o tělo. Tisíce videí na nejrůznější témata můžete sledovat hodiny a najdete tady odpovědi na všechny otázky. Jen nezapomeňte taky někdy cvičit.

TIPY Z ČECH

Hanka Kynychová: Hejbejse TV

www.kynychova.cz Se cvičitelkou Hankou Kynychovou si můžete zacvičit doma prostřednictvím jejího webu. V sekci Hejbejse TV najdete aerobik, posilování různých partií těla, kruhový trénink i P-class.

Fithall.cz

www.fithall.cz

Chcete cvičit pod vedením zkušených českých instruktorů? Zkuste stránky fithall.cz, kde v sekci FITHALL TV najdete každý den živé vysílání s různými druhy cvičení – jóga, pilates, hathajóga, posilování. Můžete cvičit, kdykoli se vám to hodí. Přístup je ale placený.

Článek vyšel v časopise Dieta

Doporučujeme

Články odjinud